Северна Митровица. Населената със сърби северна част на разделения косовски

...
Северна Митровица. Населената със сърби северна част на разделения косовски
Коментари Харесай

„Нова Македония“ : Северна Митровица осъмна покрита със сръбски знамена в деня на създаването на косовска армия

Северна Митровица. Населената със сърби северна част на разделения косовски град Митровица в петък сутринта осъмна покрита със сръбски флагове преди предстоящото в петък гласоподаване на Народното събрание в Прищина за образуване на пълноценни въоръжени сили на Косово, заяви прищинската организация „ КосоваПрес “, написа електронното издание на вестник „ Нова Македония “ .
Както се оповестява кореспондентът на МИА от Атина, „ хиляди флагове са импортирани на косовска територия нощес от Сърбия и са издигнати над институциите и на балконите по улиците в северната част, а също така са раздадени знамена и на сръбските жители от тази част на Косово “.
„ Членове на престъпни групи раздаваха сръбски флагове цяла нощ. Те бяха предвождани от Джордже Каслович, прочут с прякора Джоле, който раздаде знамена за съвсем всяка сръбска къща. Включително и в обитаемоте места с етнически смесено население. На притежателите на къщи и кръчми им е подредено през днешния ден да повдигнат знамената, със закани, че ще има последствия, в случай че не го създадат “, споделя източник на прищинската организация.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР