Северна Македония започна подготовката за промените в конституцията, с които

...
Северна Македония започна подготовката за промените в конституцията, с които
Коментари Харесай

Вписването на българите: Северна Македония започна подготовка за промените в конституцията

Северна Македония стартира подготовката за измененията в конституцията, с които българите ще станат част от нея. Министърът на външните работи Буяр Османи отговори на българския си сътрудник Николай Милков, че България няма място място в този развой, тъй като конституцията е вътрешен въпрос.

Македонският министър председател Димитър Ковачевски изиска България да „ зачита македонците в България “

Министерството на правораздаването на Северна Македония разгласява публикация, в която специалисти могат да аплайват и да бъдат част от Комисията за използване на конституционни промени. Според президента Пендаровски целият развой би трябвало да завърши преди лятото. За това прикани през вчерашния ден и хърватският министър председател, който беше на посещаване в Северна Македония.

Аналена Бербок съобщи, че това ще форсира присъединението на страната към Европейски Съюз

А през вчерашния ден съдът в Охрид сподели фрагменти от охранителна камера от нападението против секретаря на българския клуб " Цар Борис III " Християн Пендиков . Той беше грубо пребит преди два месеца.

 

Кадрите демонстрират, че Пендиков е атакуван от двама души, а трети гледа. Заради здравословни аргументи Пендиков не съумя да се яви на делото, само че юристът му сподели, че положението му се е подобрило.

Секретарят на българския клуб в Охрид споделя, че закани има и към майка му

Защитата на обвинения Илия Спасески упорства изявлението на Християн Пендиков пред bTV да бъде прегледано в правосъдна зала и споделя, че фамилията на Спасески не изпитва ненавист към българите. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР