Северна Македония за първи път в своята история се класира

...
Северна Македония за първи път в своята история се класира
Коментари Харесай

Северна Македония достигна футболния си връх, съседите ще играят на Евро 2020

Северна Македония за първи път в своята история се класира на огромен футболен конгрес, откакто победи с 1:0 Грузия в Тбилиси в един от четирите финални плейофа, осигуряващи присъединяване на Евро 2020 посредством шампионата Лига на нациите. Емблемата на македонския футбол осъществя единственото попадение в 56-ата минута и по този начин изпрати " алените рисове " в Група С на Евро 2020, където са отборите на Нидерландия, Украйна и Австрия.
Georgia and North Macedonia meet today with a first-ever trip to the European Championships on the line.

The fans are ready
— B/R Football (@brfootball)

Грузия стартира по-силно, само че напрежението оказваше своето въздействие и в първите 25 минути не се случи нищо. Окриашвили първи опита да обстрелва вратата на съперника в 28-ата минута, само че неговият шут от 20-ина метра не бе никакъв проблем за Димитриевски. Две минути по-късно Окриашвили опитва нещо по-интересно, откакто влезе в наказателното поле и нанесе удар, който този път мина настрана от близката греда.

Десет минути преди почивката гостите имаха най-хубавата си опция досега. Пандев засече с глава центриране отляво и насочи доста добре топката към левия ъгъл, само че Лория реагира ослепително, разтегна се оптимално и мазета в корнер. Това в действителност бе и най-хубавия голов късмет преди почивката.

В 56-ата минута гостите проведоха добра контраофанзива. Несторовски лиши в личната си половина, след което направи нескончаем рейд отляво, замени подавания с Емас, след което доста добре изведе Пандев по земя. 37-годишният капитан на Северна Македония приключи невъзмутимо - 0:1.

Попадението вдъхна самочувствие на гостите. В 66-ата минута Елмас стреля доста рисково от 20 метра, само че топката профуча настрана. 1/4 час преди края още веднъж Елмас не бе прецизен. До края Грузия по този начин и не откри сили да наложи някакъв напън в търсене на изравнително попадение.

Грузия 0:1 Северна Македония

0:1 Горан Пандев (56')
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР