Северна Македония удължава с 14 дни извънредното положение. Това стана

...
Северна Македония удължава с 14 дни извънредното положение. Това стана
Коментари Харесай

Северна Македония удължава с 14 дни извънредното положение

Северна Македония удължава с 14 дни изключителното състояние . Това стана факт след днешната сесия на Съвета за сигурност.

Президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски разгласи, че ще вземе решение за ново 14-дневно изключително състояние , което ще влезе в действие на следващия ден, заяви Българска национална телевизия.

Според него, вземането на това решение има за цел единствено да даде опция на държавното управление и институциите да се оправят по-ефективно със, както акцентира, здравните, само че също по този начин и с икономическите и обществените провокации, свързани с рецесията, породена от ковид.
 Отпада карантината при влизане от множеството страни от Европейски Съюз, Сърбия и Северна Македония
Отпада карантината при влизане от множеството страни от Европейски Съюз, Сърбия и Северна Македония

14-дневната карантина остава за 8 страни от Европейски Съюз

През вчерашния ден епидемиолозите записаха повече от двойно нарастване на броя на инфектираните с COVID-19 хора за разлика от предходния ден, когато бяха регистрирани 25 души с ковид. Лидерът на СДСМ Зоран Заев упрекна, че това е директно разследване от бездействието на техническия министър Наке Чулев и той оцени нарастването на пациентите като директна последица от обстоятелството, че държавното управление вместо съществени политики организира всекидневно пиар по отношение на ковид.

Вчера имаше 52 нови случая на позитивни проби за ковид и 30 възобновени пациенти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР