Северна Македония остава със строги забрани за свободното движение на

...
Северна Македония остава със строги забрани за свободното движение на
Коментари Харесай

Скопие оставя строгите ограничения за Великден

Северна Македония остава със строги забрани за свободното придвижване на хора по Великден.
В Северна Македония на Великден, 19 април ще бъде в действие възбраната за придвижване на жители заради ковид, съобщи здравният министър Венко Филипче.
Преди това републиканските управляващи стегнаха рестриктивните мерки за придвижването на жителите, с цел да предотвратят разпространяването на ковид. От сряда на цялата територия на районен съд Македония беше неразрешено всякакво придвижване от 16.00 часа до 5.00 часа сутринта. Забрана за излизане на открито има и в почивните дни - от петък в 16.00 часа до 5.00 сутринта в понеделник.
Министърът на опазването на здравето означи, че ограничаващите ограничения няма да бъдат отстранени поради Великден.
„ Трябва да издържим, знам, че идват религиозни празници. Но това е интервал, в който всички ние би трябвало прецизно да съблюдаваме ограниченията, да способстваме за нашето персонално и публично здраве “, сподели Филипче на конференция.
" Вярваме, че ограниченията ще дадат резултати. Ние също се приготвяме за интервала, когато съгласно увеличението на броя на новите пациенти, ще достигнем връх до края на април, след което животът и работните процеси ще се върнат към естественото ", сподели министърът.
Според последните данни на Министерството на здравеопазването в РСеверна Македония досега има 663 инфектирани с ковид, излекувани са 37 пациенти, умряли са 30 души.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР