Северна Македония официално е членка на НАТО. Западната ни съседка

...
Северна Македония официално е членка на НАТО. Западната ни съседка
Коментари Харесай

Северна Македония вече е част от НАТО

Северна Македония публично е членка на НАТО. Западната ни съседка се причисли към военния алианс през днешния ден и с това стана 30-тия член на съюза.
Членството на Северна Македония бе под въпрос в продължение на години. Държавата бе една от балканските страни, попаднали в самобитна интернационална изолираност.
Прекратяването на дълготраен спор с Гърция и промяната на името на страната обаче отвори вратите на Северна Македония и по този начин тя се причисли към мечтаното участие в НАТО и Европейски Съюз. Припомняме, че диалозите за участие в Европейския съюз също започнаха.
Американският Държавен департамент разгласи, че страната е подала своя „ инструмент за присъединение “ към Вашингтонския контракт за НАТО, приключвайки последната официална стъпка от процеса, пишат от организация "Франс прес ".
„ Присъединяването на Северна Македония към НАТО през днешния ден е кулминационната точка на многогодишни старания от страна на държавното управление и народа на страната за присъединение към Северноатлантическия алианс “, показва в свое мнение държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР