Северна Македония може да изпревари Сърбия по пътя си към

...
Северна Македония може да изпревари Сърбия по пътя си към
Коментари Харесай

Северна Македония може да изпревари Сърбия по пътя към еврочленство

Северна Македония може да изпревари Сърбия по пътя си към еврочленство. Това счита еврокомисарят по разширението Йоханес Хан, представен от B92.

Хан повтори, че страните от района не могат да се причислят към Европейски Съюз без да разрешат двустранните проблеми. Но съгласно него Северна Македония е " позитивен образец в района, че проблемите могат да бъдат позволени ".
 Стево Пендаровски се закле като президент на Северна Македония
Стево Пендаровски се закле като президент на Северна Македония

Ще бъда фактор на непоклатимост, а не фактор на рецесии, даде обещание той

На събитие във Виена, отдадено на " Новите вероятности пред Северна Македония ", министър председателят на балканската страна Зоран Заев акцентира, че съглашението сред Скопие и Атина " може да насърчи Белград и Прищина да продължат разговора ".

Хан означи, че сега Северна Македония е единствената страна на Западните Балкани, която няма спор със съседите си и е " по-стабилна от другите елементи на района ".

" Те непрекъснато ме питат кой първи ще се причисли към Европейски Съюз, моят отговор е постоянно един и същи - процесът се основава на заслуги, основава се на правилото на регатата и скоростта на присъединение зависи от това кой реализира максимален прогрес по този път ", продължи той.
 Заев поздрави
Заев поздрави " европейския президент на Северна Македония "

Стево Пендаровски завоюва вчерашния балотаж

" Ние започнахме договаряния със Сърбия и Черна гора, сега тези страни публично са на първо време по този път, само че това не изключва вероятността Северна Македония да навакса изоставеното, тъй като тя е единствената страна, която няма двустранни разногласия със съседите си ", изясни Хан.

" В тактиката на Европейската комисия за Западните Балкани ясно заявяваме, че ще приемем нови членки единствено в случай че няма двустранни спорове . Ние не сме подготвени да внесем спорове ", изясни еврокомисарят.

Той добави, че в Северна Македония има политическа непоклатимост, тъй като опозицията е подготвена за разговор в Народното събрание , което би желал да види и в другите страни от района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР