Северна Македония и Албания са изпълнили условията, за да започнат

...
Северна Македония и Албания са изпълнили условията, за да започнат
Коментари Харесай

ЕК: Албания и Северна Македония са изпълнили условията за начало на преговори с ЕС

Северна Македония и Албания са изпълнили изискванията, с цел да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз, идващите стъпки са в полето на държавите-членки, това сподели през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с визитата на българска делегация в Битоля и откриването на български културен център в Битоля.

" Ние продължаваме да насърчаваме Северна Македония и България да реализират взаимноприемливи решения на отворените двустранни въпроси и се надяваме допустимо най-бързо да забележим началото на преговорния развой със Северна Македония и Албания ", съобщи представителят на Еврокомисията.

От Брюксел припомниха, че с цел да стартират договарянията за участие със страна претендент, държавите-членки на Европейски Съюз би трябвало да одобрят преговорната рамка. България сега не утвърждава преговорната рамка със Северна Македония и по тази причина договарянията със Скопие и Тирана не могат да стартират.



Засега в Брюксел няма настройки за разделянето на Северна Македония и Албания по пътя им към еврочленство. За нас обстановката е доста ясно - и Северна Македония, и Албания заслужават да вървят напред и чакаме с неспокойствие договарянията да стартират допустимо най-бързо, сподели представителят на Европейска комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР