Северна Македония е внесла над седем милиона тона отпадъци от

...
Северна Македония е внесла над седем милиона тона отпадъци от
Коментари Харесай

Слободен печат: Северна Македония е внесла над 7 млн. т. отпадъци от България

Северна Македония е внесла над седем милиона тона боклуци от България, написа в заглавие скопският вестник "Слободен щемпел ". Вестникът отбелязва, че в страната се внасят доста повече боклуци в сравнение с тя самата създава, а най-вече боклуци се внасят от България.
От над 8 милиона и 209 хиляди тона боклуци, които през 2014 година са влезнали в страната от чужбина, най-вече са импортирани от прилежаща България - над седем милиона и 400 хиляди тона, а в същия интервал са били импортирани и 490 000 тона боклуци от Сърбия и над 250 000 тона от ОАЕ.
На днешното съвещание на Народното събрание в дневния ред е проектозакон за ръководство на отпадъците, в който се планува възбрана за импорт на боклуци, които могат да се употребяват като източник на сила, т.е да се горят, написа скопският вестник.
Това е и настояването на деятелите от гражданската организация "О2 Инициатива ", които споделят, че последните събития в България единствено са удостоверили основанията, заради които желаят възбрана на вноса на боклуци като източник на сила. От тази организация считат, че италианската мафия се занимава в балканските страни с търговия с боклуци, акцентирайки, че всички следствия и конфискации на боклуци се случват в членки на Европейския съюз, написа изданието.
Скопските издания оповестяват също, че Коста Начевски е бил назначен във вторник за шеф на сметището Дрисла, поемайки поста от Горан Ангелов.
Горан Ангелов е измежду притежателите на компанията "Блацион ООД ", срещу която прокуратурата в Бургас стартира следствие. Разследването е за нерегулиран импорт на 25 контейнера с италиански боклуци на пристанището в Бургас, превозени с транспортен съд на 5 септември предходната година, които е трябвало да бъдат изгорени в Топлоелектрическа централа Бобов дол, отбелязва скопският вестник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР