Северна Корея заяви официално, че ще отговори на съвместните учения

...
Северна Корея заяви официално, че ще отговори на съвместните учения
Коментари Харесай

Пхенян обеща решителен военен отговор на ученията на САЩ и Сеул

Северна Корея съобщи публично, че ще отговори на взаимните учения на Съединените щати и Южна Корея с " устойчиви, решителни и съкрушителни военни ограничения ”, заяви държавната осведомителна организация KCNA.

Предупреждението бе отправено след поредицата ракетни тествания от страна на Северна Корея през последните седмици, в това число на четири балистични ракети, изстреляни в събота - дни откакто Съединени американски щати и Южна Корея завършиха най-големите до момента взаимни учения на военновъздушните си сили.

В изказване на Генералния щаб на Корейската национална войска се споделя, че тя " ще продължи да дава отговор на всички военни учения на съперника против КНДР с непрекъснати, решителни и смазващи на практика военни ограничения ".

В изказването се споделя още, че неотдавнашните тествания на балистични ракети от страна на Севера са били " явен отговор " на Вашингтон и Сеул за взаимните им учения предходната седмица, като тестванията са наречени " съответстващи военни интервенции ".

" Колкото по-настойчиво не престават провокативните военни дейности на враговете, толкоз по-задълбочено и безпощадно ще им противодейства нашата войска ", се споделя в изказването.

Стотици американски и южнокорейски военни самолети - в това число мощните тежки бомбардировачи B-1B - участваха в ученията предходната седмица, като за първи път от декември 2017 година B-1B прелетяха до Корейския полуостров.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея е декларирал, че този ход показва " способността и готовността за корав отговор на всевъзможни провокации от страна на Северна Корея ".

Подобни учения от дълго време провокират мощни реакции от страна на Пхенян, която ги преглежда като „ подготовки за инвазия ”.

Неотдавнашната вълна от севернокорейски изстрелвания включваше междуконтинентална балистична ракета и такава, която се приземи покрай териториалните води на Юга. Южнокорейският президент назова обстрела " на процедура териториална инвазия "./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Пхенян / Северна Корея
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР