Северна Корея заяви днес, че след като САЩ са пренебрегнали

...
Северна Корея заяви днес, че след като САЩ са пренебрегнали
Коментари Харесай

Северна Корея вече не се смята за обвързана с ядрените договорености със САЩ

Северна Корея съобщи през днешния ден, че откакто Съединени американски щати са пренебрегнали крайния период в договарянията за денуклеаризация, към този момент няма да се усеща обвързана със своите задължения, включващи прекъсване на нуклеарните опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, съобщи Ройтерс.

" Не виждаме учредения повече да сме едностранно обвързани от задължения, които другата страна не съблюдава ", сподели на конференция по разоръжаването под егидата на Организация на обединените нации Чжу Йон-чхол, консултант в севернокорейското посланичество към международната организация в Женева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той упрекна Съединени американски щати в използване на " най-бруталните и безчовечен наказания ". " Ако Съединени американски щати настойчиво не престават с тази враждебна политика към КНДР, в никакъв случай няма да има денуклеаризация на Корейския полуостров ", даде да се разбере севернокорейският посланик.

Той предизвести, че " ако Съединени американски щати се пробват да наложат едностранните си претенции и упорстват в налагането на наказания, Северна Корея може да бъде принудена да поеме по различен път ".

Севернокорейският посланик не даде повече детайлности. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР