Северна Корея заяви днес, че няма да отстъпи пред санкциите

...
Северна Корея заяви днес, че няма да отстъпи пред санкциите
Коментари Харесай

Северна Корея: Няма да отстъпим пред санкциите на САЩ

Северна Корея съобщи през днешния ден, че няма да отстъпи пред глобите на Съединени американски щати и упрекна Вашингтон, че се пробва да я сложи на колене, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на външните работи на КНДР упрекна Съединени американски щати във неприязън към Пхенян и приведе като образци за това неотдавнашните американски отчети за хипотетичен трафик на хора и религиозни репресии в Северна Корея. Цитирано бе и изказване на държавния секретар Майк Помпейо, че над 80 % от севернокорейската стопанска система е под ударите на наказания.

Министерството съобщи, че всички това демонстрира " необузданото предпочитание на Съединени американски щати да слагат Северна Корея на колене посредством наказания, а натискът освен че не понижава въобще, а се ускорява, и то още по-неприкрито ".

Дипломатическото ведомство на Пхенян уточни, че КНДР " не е страна, която ще отстъпи пред глобите ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Това изказване припомня за следващ път, че Северна Корея продължава да изпитва съмнение към Съединени американски щати, макар че водачът Ким Чен-ун и президентът Доналд Тръмп наскоро си размениха писма, отбелязва Асошиейтед прес. Това демонстрира, че двамата водачи се надяват да продължат дипломацията, въпреки че след провалилата се двустранна среща на върха в Ханой не е известно да е имало други публични срещи сред двете страни.

В събота Тръмп идва на двудневна аудиенция в Южна Корея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР