Северна Корея заяви днес, че няма да отстъпи пред санкциите

...
Северна Корея заяви днес, че няма да отстъпи пред санкциите
Коментари Харесай

КНДР: Няма да клекнем на колене пред САЩ

Северна Корея съобщи през днешния ден, че няма да отстъпи пред глобите на Съединени американски щати и упрекна Вашингтон, че се пробва да я сложи на колене, съобщи АП, представена от Novini.bg.

``
реклама

Министерството на външните работи на Корейската народнодемократична република (КНДР) упрекна Америка във неприязън към Пхенян и приведе като образци за това неотдавнашните американски отчети за хипотетичен трафик на хора и религиозни репресии в Северна Корея. Цитирано бе и изказване на държавния секретар Майк Помпейо, че над 80 % от стопанската система на азиатската комунистическа страна  е под ударите на наказания.

Министерството съобщи, че всички това демонстрира необузданото предпочитание на Съединени американски щати да слагат Северна Корея на колене посредством наказания, а натискът освен че не понижава въобще, а се ускорява, и то още по-неприкрито. Дипломатическото ведомство на Пхенян уточни, че КНДР не е страна, която ще отстъпи пред глобите.

Това изказване припомня за следващ път, че Северна Корея продължава да изпитва съмнение към Съединени американски щати, макар че водачът Ким Чен-ун и президентът Доналд Тръмп наскоро си размениха писма, отбелязва АП. Това демонстрира, че двамата водачи се надяват да продължат дипломацията, въпреки че след провалилата се двустранна среща на върха в Ханой не е известно да е имало други публични срещи сред двете страни.

В събота Тръмп идва на двудневна аудиенция в Южна Корея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР