Северна Корея заяви, че САЩ се опитват да протакат преговорите

...
Северна Корея заяви, че САЩ се опитват да протакат преговорите
Коментари Харесай

Северна Корея: САЩ да си изберат коледен подарък

Северна Корея съобщи, че Съединени американски щати се пробват да протакат договарянията за нуклеарната ѝ стратегия поради президентските избори следващата година и прикани Вашингтон да смекчи настояванията си, предадe държавната организация КЦТА.

Севернокорейският заместник-външен министър по въпросите на Съединени американски щати И Те Сон упрекна Вашингтон, че се пробва да печели време вместо да прави отстъпки.

"Рекламираният от Съединени американски щати разговор всъщност не е нищо повече от глупава измама, целяща да държи КНДР обвързана с разговора и да я употребяват в интереса на политическата обстановка и изборите в Съединени американски щати ", съобщи той.

"САЩ се стремят да печелят време в собствен интерес и приказват за дълготраен и изчерпателен разговор вместо да подхващат стъпки в отговор на признатите от КНДР ограничения ", добави И Те Сон и подсети, че в края на годината изтича срокът, който Пхенян даде на Вашингтон да изготви взаимноприемлив компромис за договарянията.

"Всичко, което може да се направи в този момент, е избор на Съединени американски щати и единствено от Съединени американски щати зависи какъв коледен подарък ще изберат да получат ", съобщи севернокорейският заместник-външен министър.
 Северна Корея: Съединени американски щати да си изберат коледен подарък
След като Северна Корея тества първата си междуконтинентална балистична ракета през юли 2017 година, водачът ѝ Ким Чен Ун назова ракетата "подарък " за американците по случай националния им празник Четвърти юли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР