Северна Корея взриви съвместна служба за връзка с Юга в

...
Северна Корея взриви съвместна служба за връзка с Юга в
Коментари Харесай

Северна Корея взриви обща корейска служба на границата

Северна Корея взриви взаимна работа за връзка с Юга в пограничния град Кесонг, обявиха корейски чиновници, на които се базира Би Би Си.

(Очаквайте подробности)

По-рано Генералният щаб на Корейската национална войска съобщи, че изследва проект за деяние, предусещащ " да прати още веднъж армейски сили в зоните, демилитаризирани по силата на съглашение сред двете страни, да трансформира фронтовата линия в цитадела и да увеличи още повече военната зоркост към Юга ". От изказването не е ясно за кои зони тъкмо става въпрос.

Пхенян заплаши с предприемане на дейности, в случай че Югът продължава да изпраща пропагандни листовки, заяви през днешния ден севернокорейската осведомителна организация КЦТА, представена от Ройтерс.

Напрежението още веднъж ескалира, откакто групи от избягали севернокорейци и южнокорейски деятели пуснаха от въздуха над Северна Корея към 50 000 пропагандни листовки. Пхенян прикани Сеул да вземе ограничения против акцията с листовките, в които се подлагат на критика севернокорейския водач Ким Чен-ун и нарушаванията на човешките права.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР