Северна Корея вероятно се подготвя за изстрелването на ракета или

...
Северна Корея вероятно се подготвя за изстрелването на ракета или
Коментари Харесай

Светът все по-притеснен от засилената активност на севернокорейския ракетен полигон


Северна Корея евентуално се приготвя за изстрелването на ракета или спътник, оповестява Би Би Си, съобщи БГНЕС. Това е заключението, което е направено въз основа на сателитни фотоси на оборудване край Пхенян.

През последните дни в обекта Санумдонг, където режимът на Ким Чен Ун сглобява огромна част от балистичните си ракети, се следи засилена интензивност. Действията на Пхенян идват на фона на известията, че през предходната седмица страната е почнала да построява още веднъж главното си оборудване за изстрелване на ракети в Сохае. Неговото разрушение стартира през предходната година, само че работата спря, откакто договарянията със Съединени американски щати влязоха в задънена улица.

В петък американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще бъде „ извънредно отчаян, в случай че Северна Корея възобнови тестването на оръжия “.

Според специалисти на този стадий е по-вероятно Пхенян да се приготвя да изстреля спътник, а не да тества ракета. Сателитните фотоси край обекта в Санумдонг демонстрират големи камиони, които се движат от и към оборудването, което допуска, че Северна Корея се приготвя да реалокира някакъв тип ракета към площадката за изстрелване. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР