Северна Корея вероятно е в състояние да произвежда собствени ракетни

...
Северна Корея вероятно е в състояние да произвежда собствени ракетни
Коментари Харесай

Северна Корея произвежда ракетни двигатели

Северна Корея евентуално е в положение да създава лични ракетни мотори, без да разчита на импорт, настояват американски представители на разузнаването, представени от Reuters.

Тези изказвания опонират на ново изследване на основания в Лондон Международен институт за стратегически проучвания, съгласно което моторите за разработваните от Северна Корея ракети за нанасяне на удари против Съединени американски щати евентуално са създадени в фабрики в Украйна или Русия, и Пхенян може би се е сдобил с тях от черния пазар.

Разполагаме със сведения, които подсказват, че Северна Корея не разчита на импорт на мотори. Ние считаме, че те са способни да си ги създават сами, сподели представител на американското разузнаване за Reuters.

Източникът не разкри детайлности в поддръжка на тези изказвания.

Украйна отхвърли да е доставяла в миналото отбранителна технология на Северна Корея, Украинското държавно дружество "Южмаш ", представено от в. The New York Times, който в понеделник заяви за изследването, сподели, че не е произвеждало балистични ракети откогато през 1991 година Украйна получи самостоятелност.



Друг върховен представител на американското разузнаване сподели, че модифицирането на моторите РД-250, довело до повишение на надеждността им, може частично да е дело на непознати експерти, наети от Северна Корея, или на учили в Русия или другаде севернокорейци.

Според лондонския институт ракетите, употребявани при последните севернокорейски опити, са били оборудвани с мотори въз основата на РД-250, създавани в миналото в някогашния руски, а след това украински цех "Южмаш ".

Тези мотори, сглобявани до 2001 година, бяха продавани с ракети "Циклон -2 " и "Циклон-3 " в интерес на Русия, изясни пред публицисти шефът на Украинската галактическа организация.
Според данните, с които разполагаме, Русия в този момент има от 7 до 20 ракети от този вид. Впоследствие те може да са доставили част от тях на който желаят, сподели той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР