Северна Корея убила братът на севернокорейския лидер Ким Чен-ун с

...
Северна Корея убила братът на севернокорейския лидер Ким Чен-ун с
Коментари Харесай

Оръжие за масово поразяване покосило брата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун

Северна Корея умъртвила братът на севернокорейския водач Ким Чен-ун с невротоксичен газ VX, съобщи говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт, представена от БТА.

Този извод задейства неотложно използване на нови стопански наказания на Съединени американски щати против КНДР, защото газът VX е категоризиран като оръжие за всеобщо поразяване.

Ким Йон-нам бе погубен на 13 февруари 2017 година на летището на Куала Лумпур в Малайзия. Записите от камери демонстрираха по какъв начин две жени  го приближават и хвърлят някакво вещество в лицето му. Низвергнатият родственик на Ким Чен-ун умря малко по-късно в болница.

При съдебномедицинския обзор са открити следи от VX по лицето и в очите на Ким Йон-нам.

Вашингтон дефинира на 22 февруари 2018 година, че това вещество е употребявано от държавното управление на Северна Корея за убийството на Ким Йон-нам, съобщи Науърт.

" Тази обществена демонстрация на пренебрежение към универсалните правила против използването на химически оръжия е ново доказателство за безразсъдството на КНДР и акцентира, че не можем да си позволим да толерираме севернокорейска стратегия за оръжия за всеобщо поразяване от какъвто и да било тип ", съобщи Науърт.

Американското законодателство изисква когато една страна или държавен началник наруши американската възбрана за приложимост на химически или биологични оръжия да бъде преустановен вносът на артикули от тази страна. Тъй като на Северна Корея към този момент са наложени строги наказания от Съединени американски щати и Организация на обединените нации, настоящето решение на Вашингтон надали ще окаже основна разлика, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР