Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно

...
Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно
Коментари Харесай

Пхенян: 800 000 севернокорейци са се записали в армията, за да се бият срещу САЩ

Северна Корея твърди, че към 800 000 нейни жители непринудено са се включили към армията или ще се запишат още веднъж в редовете ѝ, с цел да се бият против Съединени американски щати, заяви севернокорейското публично издание на ръководещата Корейска трудова партия, представен от Ройтерс.

Само в петък, към 800 000 студенти и служащи на територията на цялата страна са изразили предпочитание да се запишат или да се причислят още веднъж към въоръжените сили, с цел да се опълчват на Съединени американски щати, заяви в. „ Родон синмун “.

КНДР направи това известие, откакто в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите взаимни военни учения на Съединени американски щати и Република Корея.

Пхенян изстреля ракетата в морето сред Корейския полуостров и Япония, часове преди южнокорейският президент да замине за Токио за среща на високо ниво, отдадена на пътища за противопоставяне на разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея.

Съвместните учения на Съединени американски щати и Южна Корея „ Щит на свободата 23 “ започнаха в понеделник и ще продължат 11 дни. Те са в огромен мащаб, какъвто не е разгръщан от 2017 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР