Северна Корея - това е темата на днешното заседание на

...
Северна Корея - това е темата на днешното заседание на
Коментари Харесай

Р. Тилърсън: САЩ няма да поволи Пхенян да държи целия свят за заложник

Северна Корея - това е тематиката на днешното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Срещата идва на фона на наложените спомагателни наказания върху Пхенян от страна на Япония, както и провелия се късно нощес телефонен диалог сред Съединените щати и Русия. 

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава за ситуацията на Корейския полуостров, изострено вследствие на активизирането на ракетно-ядрената стратегия на Северна Корея и военните учения на Съединените щати и съдружниците им в региона.

Срещата е по самодейност на Япония, която ръководи Съвета за сигурност през декември и която през днешния ден разгласи, че
уголемява икономическите си наказания срешу Пхенян поради заради нуклеарните и ракетните му стратегии. За задачата ще бъдат замразени активите на още 19 севернокорейски компании, работещи във финансовия, петролния и въгледобивния бранш, разгласи държавният представител Йошихиде Суга :
На 29 ноември, Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета, която се приземи в нашата изключителна икономическа зона. Налага се да увеличим натиска върху Пхенян, с цел да се промени политиката им. Затова взехме решение да замразим активите на още 19 севернокорейски институции.

По време на съвещанието в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк довечера, японският външен министър Таро Коно съобщи, че Северна Косея даже не е покрай възбрана на своите нуклеарни и ракетни стратегии.  Участие в съвещанието на Организация на обединените нации взе и държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън , който акцентира, че Съединените щати няма да поволят Пхенян да държи целия свят за пленник.
Призоваваме нациите да продължат да оказват напън върху Северна Корея, която в случай че би трябвало ще изолираме още и политичеки, и икономически  поради нуклеарните й стратегии. Обръщаме се най-много към Русия и Китай да окажат напън, акцентира Тилърсън.

Късно нощес по телефона обстановката в Северна Корея разискаха и президентите на Съединените щати и на Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин . Засеганти са били взаимните дейности на двете страни във връзка с Пхенян, изясни представителят на съветския президент Дмитрий Песков
На фокус по време на диалога беше установяването на разговор и контакт със Северна Корея, като беше обменнена информация и реализирано единодушие за съдействие.

Подобно намеремие разгласи и американският президент Доналд Тръмп пред публицисти, както и съобщи, че би желал да получи помощ от Русия що се отнася до Северна Корея. Запитан за снощния си телефонен диалог с съветския президент, Тръмп посочи:  
Той сподели доста хубави неща за направеното от мен за тази страна, изключително за стопанската система й, само че и насочи и доста рецензии. Но съществена тематика беше Северна Корея, защото ние доста бихме се радвали на поддръжка от Русия. Китай оказва помощ, а Русия - не, а ние бихме желали помощ от Русия. Това е доста значимо!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР