Северна Корея тества нов основен боен танк по време на

...
Северна Корея тества нов основен боен танк по време на
Коментари Харесай

Северна Корея тества нов боен танк

Северна Корея тества нов главен военен танк по време на военни учения. Севернокорейският водач Ким Чен-ун, присъстващ на военните маневри, персонално ръководи нова бойна машина по време на подготвителен мач сред танкови елементи и назова този танк най-мощният в света.

„ Той изрази огромно удовлетворение, че новият вид главен военен танк сполучливо показва своята превъзходна ударна мощност, маневреност и удивителни бойни характерности “, се споделя в изказване на KCNA.

Изданието прибавя, че Ким е подчертал „ специфичната роля на операторите на танкове в актуалната война “ и им е наредил да организират интензивни тренировки и подготвителни мачове със симулация на същинска война, с цел да могат бързо и тъкмо да извършват всяка бойна задача в непредвидени обстановки.

Пхенян сподели нов танк по време на боен церемониал през октомври 2020 година, само че южнокорейски специалисти, откакто проучиха изображения на танка от скорошни учения, означиха, че той наподобява като обновена версия.


Северна Корея организира военни учения с бойни стрелби през последната седмица на фона на широкомащабните годишни учения „ Щит на свободата “ сред Южна Корея и Съединените щати, ориентирани към въздържане на нуклеарните и ракетните закани на Севера.

В Пхенян назовават ​​военните учения на съдружниците подготовка за навлизане в КНДР, макар изказванията на Сеул и Вашингтон за техния извънредно защитителен темперамент.

Като част от военни учения Северна Корея организира мащабен  артилерийски огън с присъединяване на части, ситуирани на междукорейската граница, способни да ударят Сеул.

 

Източник – KCNA /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР