Северна Корея свика ключова партийна среща за обсъждане на селскостопански

...
Северна Корея свика ключова партийна среща за обсъждане на селскостопански
Коментари Харесай

КНДР бори глада на партийна среща

Северна Корея свика основна партийна среща за разискване на селскостопански въпроси, на която участва нейният водач Ким Чен-ун, заяви в понеделник " Йонхап ".

Страната се бори с изострен дефицит на храна. Продоволствената обстановка на Севера наподобява се е влошила на фона на задълбочаващи се стопански компликации. Те са породени от блокирането на границите за битка с пандемията COVID-19 и световните наказания върху неговите нуклеарни и ракетни стратегии.

Срещата ще направи обзор на главните достижения от предходната година, първата година от осъществяването на стратегиите на страната за селска гражданска война за новата епоха.
 КНДР организира основна среща за рецесията с храните
КНДР организира основна среща за рецесията с храните

В някои райони се оповестява за повече смъртни случаи от апетит

На сесията ще бъдат взети решения и за непосредствените значими задания и неотложните задания, зараждащи на сегашния стадий от развиването на националната стопанска система и практическите способи за тяхното осъществяване, се споделя в отчет на KCNA на британски език.

В него се споделя, че участниците единомислещо са одобрили точки от дневния ред и са разискали първата , без да дават детайлности.

На сесията в неделя участваха основни членове на партията, в това число премиера Ким Ток-хун и Джо Йонг-уон, партиен секретар по организационните въпроси, като свързани партийни чиновници също участваха в нея посредством видеовръзка.

Наблюдатели споделиха, че рядкото деяние на Севера да свика партийно пленарно съвещание за повторно от към два месеца демонстрира спешността да се оправи  с продоволствената рецесия в страната.

На основната партийна среща в края на предходната година Северна Корея изложи увеличението на производството на зърно като задача номер 1 измежду 12-те съществени стопански целта.

Министерството на обединяването на Южна Корея по-рано съобщи, че продоволствената рецесия в Северна Корея наподобява се утежнява, като в последно време се оповестява за повече смъртни случаи от апетит в " някои райони ".

Министерството, което се занимава с междукорейските въпроси, сподели, че спадът в производството на култури и нарушеното систематизиране на храната явно се дължат на дефицита на храна в Севера.

" Не яжте отровния бонбон ": КНДР зове гладуващите корейци да бойкотират помощта извън

Вестникът на ръководещата партия предизвести да не се приема икономическа помощ от " империалисти "

Северна Корея претърпя голям апетит и обвързваните с него смъртни случаи по време на тежкия поход през 90-те години. Министерството на Сеул сподели, че сегашната обстановка с храните не наподобява сходна на тази, която беше по време на тежкия поход, само че наподобява сериозн ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР