Северна Корея сравни американския президент Доналд Тръмп с Адолф Хитлер,

...
Северна Корея сравни американския президент Доналд Тръмп с Адолф Хитлер,
Коментари Харесай

Северна Корея: Тръмп следва диктаторската политика на Хитлер

Северна Корея съпостави американския президент Доналд Тръмп с Адолф Хитлер, съобщи Франс прес, представено от Народоосвободителна въстаническа армия.

Политиката на Тръмп е форма на " нацизъм на 21 век ", се споделя в публикация на държавната новинарска организация КЦТА. В публикацията се подлага на критика и апелът на Тръмп Америка да е преди всичко. " Принципът " Америка преди всичко " цели Съединени американски щати да преобладават в света посредством военни средства ", се споделя в публицистичната публикация.

" Тръмп следва диктаторската политика на Хитлер, целяща разделянето на света на две категории - другари и врагове, с цел да се оправдае премахването на последните ", се показва още в материала. Северна Корея има навика да употребява колоритен език, с цел да подлага на критика враговете си, само че сравненията с Хитлер са необичайност. Миналия четвъртък Пхенян назова Тръмп " умопобъркан " в подтекста на обтегнатите връзките поради гибелта на американския студент Ото Уормбиър, който бе освободен от севернокорейски затвор и върнат в Съединени американски щати в кома, където умря.

През 2014 година севернокорейската организация КЦТА назова предшественика на Тръмп - Барак Обама " злощастник със смесена кръв " и сподели, че се държал като маймуна. След това организацията назова Обама " сутеньор ", а тогавашната южнокорейска президентка Пак Гън-хе " продажница ". Администрацията на Тръмп работи за стягане на интернационалните наказания против Северна Корея, пробвайки се да я принуди да се откаже от стратегиите си за нуклеарно и балистично оръжие. 

КЦТА упрекна Вашингтон, че блокира доставките на лекарства за Северна Корея и дефинира това като " нечовечен и опровержителен на етиката акт, който е доста по-лош от обсадата на Ленинград от Хитлер ". В тази блокада, траяла 900 дни сред 1941 година и 1944 година, починаха над 2 милиона души.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР