Северна Корея се готви да изстреля нов спътник, съобщи южнокорейският

...
Северна Корея се готви да изстреля нов спътник, съобщи южнокорейският
Коментари Харесай

Пхенян се готви да изстреля разузнавателен спътник

Северна Корея се готви да изстреля нов сателит, заяви южнокорейският в. " Чунан илбо ", представен от Франс прес. 

По разнообразни канали в последно време научихме, че Северът е приключил нов сателит, наименуван " Кванмьонсон-5 ", съобщи южнокорейски държавен източник за вестника.  Те възнамеряват да изстрелят в орбита спътник, оборудван с камери и телекомуникационна техника, добави той. Според южнокорейските разследващи служби спътникът може да бъде изстрелян от преносима установка, а не от нормалния ракетен полигон Сохе (Тончхан-ри), прецизира Българска телеграфна агенция.

През октомври заместник-посланикът на Пхенян в Организация на обединените нации Ким Ин-рьон сподели, че страната му следва четиригодишен проект (2016-2020 г.) за създаване на " спътници, спомагащи за икономическото развиване и възстановяване на изискванията на живот на популацията ". Той означи, че Северна Корея е " навлязла във фаза на практическо създаване на лични спътници " с сполучливото, съгласно Пхенян, извеждане в орбита през февруари 2016 година на спътника " Кванмьонсон-4 ". 

Според експерти обаче " Кванмьонсон-4 " не е съумял да съобщи никакви сигнали, което значи, че не работи. 

Миналата седмица Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподава девети пакет наказания, с цел да принуди Пхенян да се откаже от неразрешената си нуклеарна и ракетна стратегия, както и от изстрелването на спътници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР