Северна Корея съобщи за 21 нови смъртни случая от треска“

...
Северна Корея съобщи за 21 нови смъртни случая от треска“
Коментари Харесай

Северна Корея, съобщи и за 21 починали, след като призна за първи случаи на Covid-19

Северна Корея заяви за 21 нови смъртни случая от „ тресчица “ тази заран. Данните на здравните управляващи сочат, че повече от половин милион души са се разболели в цялата страна - единствено два дни, откакто страната удостовери първите си случаи на Ковид-19.

Въпреки че задейства своята „ система за оптимално незабавна карантина “, с цел да забави разпространяването на заболяването измежду неимунизираното си население, Северна Корея регистрира десетки хиляди нови случаи дневно, съобщи Агенция Франс Прес.

Само в петък „ над 174 440 души са имали тресчица, минимум 81 430 са преболедували, и 21 са умряли в страната “, заяви формалната корейска централна новинарска организация.

Северна Корея удостовери в четвъртък, че мощно заразният вид на Omicron е бил открит в столицата Пхенян, като водачът Ким Чен Ун е наредил налагането на локдауни в градове и окръзи в цялата страна.

След две години съвсем цялостен локдаун в страната, поддържан с огромна икономическа цена от началото на пандемията, Пхенян призна, че вирусът е проникнал и в Северна Корея.

„ Броят на лицата с тресчица от края на април до 13 май е над 524 440 “, заяви организацията. Общо умряли са 27 души.

„ Не е мъчно да се допусна, че всички тези случаи на „ тресчица “ в действителност са Ковид, като се има поради цялостната липса на Пхенян да организира проби на популацията “, разяснява Чеонг Сеонг-чанг от института Sejong. Експертът допуска, че действителният брой на инфектираните и умрелите може да бъде по-висок от публично заявените поради многото асимптоматични случаи. Темпът на заразяване пораства доста бързо, добави Сеонг-чанг.

Северна Корея има разпадаща се здравна система – една от най-лошите в света – и й липсват съществени медикаменти и съоръжение, настояват специалисти.

Без ваксини против Ковид, без медикаменти за антивирусно лекуване или потенциал за всеобщо тестване, Северна Корея мъчно ще се оправи с всеобщото огнище на вируса, предизвестяват специалисти. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР