Северна Корея съобщи, че 2280 граждани и двама чужденци са

...
Северна Корея съобщи, че 2280 граждани и двама чужденци са
Коментари Харесай

Хиляди хора в КНДР под карантина

Северна Корея заяви, че 2280 жители и двама чужденци са сложени под карантина поради подозрения за ковид, оповестява АП.

През последните седмици управляващите освободиха хиляди хора, откакто е било доказано, че нямат ковид. Сред освободените има един чужденец.
 Северна Корея изиска интернационална помощ за ковид
Северна Корея изиска интернационална помощ за ковид

Експертите се съмняват в данните на Пхенян за нула инфектирани в страната

Корейската централна новинарска организация разгласи, че Пхенян остава нащрек, до момента в който вирусът продължава да се популяризира по света.

Публично КНДР към момента не е удостоверила дали има случаи на ковид в страната, само че държавната медия разказва противовирусните дейности като въпрос на оцеляване на нацията.
 Коронавирус: Какво се случва със Северна Корея? Обновена
Коронавирус: Какво се случва със Северна Корея?

Ако вирусът крепко удари страната, обстановката ще бъде пагубна

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 доказани случая, а умрелите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 530 000 случая и над 24 000 умряли в 176 страни, възстановили са се към 122 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР