Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи

...
Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи
Коментари Харесай

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Северна Корея разкритикува Съединени американски щати в четвъртък за търсенето на други възможности на групата от специалисти на Организация на обединените нации, наблюдаващи глобите на КНДР , предава NK News.

Панелът би трябвало да се разпусне в края на този месец, в случай че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не успее да реализира съглашение за удължение на мандата му, откакто Русия наложи несъгласие на подновяването през март.

" Съединени американски щати се заемат с попълването на пукнатината от ослабените наказания и механизми за напън, защото противозаконното им битие, ангажирано в надзора върху използването на резолюциите за наказания против КНДР през последното десетилетие, е сложено под въпрос в Организация на обединените нации, " написа заместник-министърът на КНДР по въпросите на Съединени американски щати Ким Ун Чол в изказване, оповестено посредством Корейската централна новинна организация (KCNA).

За финален път държавните медии на КНДР загатнаха своя заместник-министър по въпросите на Съединени американски щати през 2019 година на фона на покупко-продажби с администрацията на Тръмп. 

По време на посещаване в Сеул предходната седмица, посланикът на Вашингтон в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд сподели, че Съединени американски щати изследват разнообразни други възможности на групата от специалисти както " във, по този начин и отвън Организация на обединените нации "

Тя също по този начин изрази песимизъм по отношение на вероятностите за договорка в последния миг за избавяне на Панела, макар че Русия сподели по-рано този месец, че ще предложи резолюция за удължение на мандата на Панела с нови условия

NK News по-рано заяви, че Русия се стреми да понижи честотата на отчетите на групата от два пъти на един път годишно и да наложи клаузи за приключване на глобите на Северна Корея, оферти, които Съединени американски щати и техните съдружници отхвърлят.

В отговор на забележките на Северна Корея, чиновник в министерството на обединяването на Южна Корея сподели пред кореспонденти в четвъртък, че реториката на КНДР " потвърждава валидността и нуждата от наказания ".
 Китай приютява транспортен съд, обвързван с оръжейни прехвърляния на КНДР и Русия
Китай приютява транспортен съд, обвързван с оръжейни прехвърляния на КНДР и Русия

Присъствието на кораба в китайското пристанище акцентира провокациите, пред които са изправени Съединени американски щати и техните съдружници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР