Северна Корея разкритикува новата стратегия за противодействие на оръжията за

...
Северна Корея разкритикува новата стратегия за противодействие на оръжията за
Коментари Харесай

Северна Корея разкритикува стратегията на САЩ по отношение на оръжията за масово унищожение

Северна Корея разкритикува новата тактика за противопоставяне на оръжията за всеобщо заличаване на Съединени американски щати, които разказват изолираната страна като една от страните, представляващи " непрекъсната опасност ", съобщи през днешния ден централната организация на КНДР - КЦТА, представена от Ройтерс.

В изказване представител на севернокорейското министерство на защитата упрекна Съединените щати в чести нуклеарни закани във връзка взаимните американски военни маневри с Южна Корея и изпращането в азиатски води на американска стратегическа нуклеарна подводница, показва Ройтерс, като цитира КЦТА.

Освен това представителят на министерството на защитата на Северна Корея разкритикува отчета на Пентагона за тактиката, в който Китай се разказва като " възходящо предизвикателство ", а Русия - като " осезаема опасност ". КНДР назова тези избрания " политическа провокация " против самостоятелните суверенни страни.

Публичната версия на " Стратегията за противопоставяне на оръжията за всеобщо заличаване за 2023 година " на американското министерство на защитата гласи, че " Северна Корея, Иран и насилствените екстремистки организации остават непрекъснати закани, продължавайки да развиват оръжията за всеобщо заличаване в гонене на нарасналите им благоприятни условия ", написа бТА.

Миналата седмица КНДР записа нуклеарния си статут в конституцията на фона на желанието на водача Ким Чен-ун да форсира производството на нуклеарни оръжия в опита си " да възпре американските провокации ", както заяви КЦТА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР