Северна Корея разкритикува неотдавнашно споразумение между САЩ и Южна Корея

...
Северна Корея разкритикува неотдавнашно споразумение между САЩ и Южна Корея
Коментари Харесай

КНДР видя провокация в споразумението Южна Корея-САЩ

Северна Корея разкритикува неотдавнашно съглашение сред Съединени американски щати и Южна Корея за усилване на разполагането на американски стратегически активи в района като ескалиране на напрежението до " ръба на нуклеарна война ". Това оповестява в понеделник държавната медия KCNA.

Припомняме, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и президентът на Южна Корея Юн Сук Йол организираха среща на върха предходната седмица, по време на която Байдън даде обещание да даде на Сеул по-добра визия за нуклеарното му обмисляне за всеки спор със Северна Корея, защото безпокойството нараства към оръжейните стратегии на Пхенян и американския нуклеарен чадър.

Двамата водачи се споразумяха да укрепят защитата на Южна Корея и постоянно да разполагат стратегически активи на Съединени американски щати. Като част от напъните подводница с нуклеарни балистични ракети на Военноморски сили на Съединени американски щати ще посети Южна Корея за първи път от 80-те години на предишния век.
 Китай предизвести Съединени американски щати и Южна Корея да не предизвикат КНДР
Китай предизвести Съединени американски щати и Южна Корея да не предизвикат КНДР

Пекин зове да не се нагнетява съзнателно напрежение посредством закани

KCNA сподели, че съглашението планува готовността на съдружниците да подхващат " най-враждебните и нападателни дейности " против Северна Корея , цитирайки Чо Джу Хьон, който разказва като анализатор на интернационалната сигурност.

Разполагането на американски стратегически активи сложи обстановката на Корейския полуостров в " тресавище на неустойчивост " и имаше за цел да построи " нападателни и извънредни военни блокове " в района, сподели той.

" Просто има за цел да избегне отговорността за най-лошите закононарушения, свързани с нуклеарна сила, които е направил посредством систематично заличаване и нарушение на системата за неразпространение на нуклеарни оръжия и по-специално, тласкайки обстановката на Корейския полуостров до ръба на нуклеарна заплаха война ", поментира KCNA.

" Хегемонистичната злокобна цел, преследвана от Съединени американски щати, е да трансфорат цяла Южна Корея в своя максимален нуклеарен боен пост в Далечния изток и дейно да го употребяват за реализиране на своята тактика за доминиране над света. "

Пхенян реагира яростно на срещата на върха Юн-Байдън, заявявайки, че е консолидирал убеждението си да усъвършенства своето " въздържане на нуклеарна война ".
 Съединени американски щати бранят с нуклеарна подводница Южна Корея против КНДР
Съединени американски щати бранят с нуклеарна подводница Южна Корея против КНДР

Сеул се отхвърли от нуклеарни оръжия в подмяна на ангажимент от Вашингтон

Китай предизвести Южна Корея и Съединените щати да не " провокират борба " с Пхенян.

Тя изрази позицията си, откакто американският и южнокорейският президент предизвестиха, че Северна Корея ще се сблъска с " края " на своя режим, в случай че употребява нуклеарния си боеприпас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР