Северна Корея призова южнокорейския флот да спре да навлиза в

...
Северна Корея призова южнокорейския флот да спре да навлиза в
Коментари Харесай

Северна Корея отправи предупреждение към съседите

Северна Корея прикани южнокорейския флот да спре да навлиза в нейни териториални води, където Сеул се пробва да си върне тялото на южнокорейски чиновник, погубен в морето от севернокорейски бойци, предадоха международните организации.

Севернокорейски медии оповестиха, че Пхенян ще стартира лични интервенции по търсене на тялото и обявиха, че южнокорейските интервенции рискуват да доведат до повишение на напрежението, написа Новини.бг.

" Не можем да пренебрегнем нахлуване в наши териториални води ", акцентира Корейската централна телеграфна организация, като добави, че в случай че южнокорейският флот не спре да навлиза в севернокорейски води, може да се стигне до " различен ужасяващ случай ". Южнокорейски чиновник, работещ в риболовния бранш, беше погубен във вторник от севернокорейски бойци. Това е първият сходен случай от едно десетилетие, при което граждански южнокореец бива погубен по подобен метод, отбелязва AFP.

В петък севернокорейският водач Ким Чен Ун се извини за случая, наричайки го " непредвиден и неприличен ". Това се счита за опит да успокои южния си комшия, където убийството провокира отвращение. Според южнокорейски източници той е бил подложен на разпит, до момента в който е бил във водата, при което декларирал, че желае да избяга от Южна Корея. След това той бил убит " по заповед на висша инстанция ", а тялото му било залято с бензин и изгорено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР