Северна Корея предупреди, че ще прекрати междукорейското военно споразумение от

...
Северна Корея предупреди, че ще прекрати междукорейското военно споразумение от
Коментари Харесай

Пореден сблъсък между Северна и Южна Корея

Северна Корея предизвести, че ще приключи междукорейското военно съглашение от 2018 година, в случай че Южна Корея не успее да спре бегълци и деятели да изпращат листовки срещу Пхенян в демилитаризираната зона (ДМЗ), разделяща двете страни.
Предупреждението беше издадено от сестрата на севернокорейския водач Ким Йо Чен, която импровизирано извършва длъжността шеф на кабинета на Ким Чен Ун. Тя сподели, че военният пакт, дговорен през 2018 година, " надали има някаква стойност ".
Ким Йо Чен също сподели, че Пхенян може за непрекъснато да затвори офиса за връзка със Сеул и междукорейския промишлен парк в граничния град Кесон - и двете съставляват помиряване сред противниците.
Изявлението беше по отношение на " хиляди листовки срещу КНДР " (от позиция на Пхенян), които неотдавна бяха хвърлени към северната страна на ДМЗ.
Бегълци от Северна Корея и доста деятели през последните седмици използваха балони, с цел да пращат по въздуха листовки, които осъждат Ким Чен Ун поради неговите нуклеарни упоритости и угнетяване на правата на индивида.
" Ако сходно злонамерено деяние, осъществено пред очите ни, бъде оставено да се развива под претекст " независимост на хората " и " независимост на изложение ", южнокорейските управляващи би трябвало скоро да се изправят пред най-лошата фаза ", съобщи Ким Йо Чен в изказване, публикувано от организация KЦТА.
Изявлението ѝ идва и откакто някогашен севернокорейски посланик и различен севернокорейски дезертьор завоюваха парламентарни места на общите избори в Южна Корея през април.
През последните две години Ким Йо Чен се обрисува като най-видимата фигура към брат си, чието здраве от ден на ден е обект на спекулации. Тя публично служи като заместник-директор на мощния централен комитет на ръководещата партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР