Северна Корея показа дузина усъвършенствани междуконтинентални балистични ракети на нощен

...
Северна Корея показа дузина усъвършенствани междуконтинентални балистични ракети на нощен
Коментари Харесай

Северна Корея показа бойния си арсенал по време на нощен военен парад

Северна Корея сподели дузина усъвършенствани междуконтинентални балистични ракети на нощен боен церемониал, което съгласно държавните медии е доказателство за големия нуклеарен капацитет на страната, осведоми СиЕнЕн.

Ракетите минаха тържествено през площад Ким Ир Сен в Пхенян.

Широкоочакваното събитие, което означи годишнината от основаването на севернокорейската войска, идва по-малко от два месеца откакто водачът Ким прикани за експоненциално увеличение на нуклеарния боеприпас на страната си в отговор на това, което той твърди, че е опасност от Южна Корея и Съединени американски щати.

Миналата година Северна Корея тества повече ракети от когато и да било в историята си, в това число междуконтинентална балистична ракета (ICBM), която на доктрина може да удари континенталната част на Съединени американски щати.
 Северна Корея се готви за боен церемониал
Северна Корея се готви за боен церемониал

Ким Чен-ун прикани за подсилване на армията

Такава ракета от вида Hwasong-17 съгласно анализаторите е демонстрирана по време на парада . Преди самия церемониал сателитни фотоси демонстрираха 17 мобилни пускови установки за балистични ракети, подредени в подготовка за демонстрацията.

Освен междуконтиненталните балистични ракети, севернокорейските държавни медии оповестиха, че на парада са били показани тактически ракети и крилати ракети с огромен обхват.

Режимът на Ким употребява военните си паради, с цел да укрепи вътрешната поддръжка за своите военни стратегии , като в същото време изпраща сигнал на Съединените щати, Южна Корея и други, че е подготвен да отвърне на удара при всяка офанзива.
 Северна Корея покачва бойната си подготвеност
Северна Корея покачва бойната си подготвеност

Северна Корея отбелязва 75-ата годишнина от основаването на Корейската национална армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР