Северна Корея поиска помощ заради недостиг на храна, съобщи канадската

...
Северна Корея поиска помощ заради недостиг на храна, съобщи канадската
Коментари Харесай

Северна Корея поиска помощ заради недостиг на храна

Северна Корея изиска помощ поради дефицит на храна , заяви канадската Сити Ти Ви.

Пхенян изпратил в Организация на обединените нации планове, в които се споделя, че страната е произвела доста по-малко хранителни артикули през 2018 година спрямо миналата.

Причината били горещини, суша, наводнения и наказания те, които Организация на обединените нации постанова на Северна Корея.

Поради дефицита на храна, комунистическата страна щяла да понижи дажбите на популацията от 550 грама на човек дневно до едвам 300 грама.

Според данните на Организация на обединените нации, 10.3 милиона севернокорейци или към половината население на страната, изпитват липса на избрани типове храни , а към 41 % от всички поданици на Северна Корея са недохранени.

В писмото Северна Корея приканва " интернационалните организации незабавно да отговорят и да реагират на дефицита на храна ". -->

От 2006 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации на няколко пъти стяга икономическите наказания против Северна Корея , поради отхвърли на страната да спре да създава нуклеарни оръжия и балистични ракети.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР