Северна Корея похвали лидерството на Ким Чен Ун в разработването

...
Северна Корея похвали лидерството на Ким Чен Ун в разработването
Коментари Харесай

Северна Корея отбеляза 10-годишнината от управлението на Ким Чен Ун

Северна Корея похвали водачеството на Ким Чен Ун в създаването на нуклеарни оръжия, посочи политическите му достижения и разкри нови портрети и изложения, с цел да отпразнува 10-годишнината му отпред на ръководещата Работническа партия на Корея (WPK), оповестява Агенция Ройтерс.

Счита се, че Ким поема властта, когато е назначен за висш главнокомандващ на армията, откакто татко му Ким Чен Ир умря през декември 2011 година

В понеделник се навършват 10 години, откогато по-младият Ким беше определен за върховен партиен и държавен водач. Семейство Ким е управлявало еднопартийната страна през цялата си история.

В тирада на национална среща в неделя, Чое Рьонг Хае, член на Президиума на Политическото бюро на Централен комитет на WPK и един от най-високопоставените чиновници при Ким, похвали севернокорейския водач като " талантлив мъдрец и теоретик, извънреден общественик и несравнимо популярен пълководец ".

Събитията започнаха седмица на възпоменание, която ще включва и 110-годишнината от рождението на Ким Ир Сен, създателят на Северна Корея и дядото на Ким Чен Ун, в петък.

Сателитни фотоси демонстрират, че севернокорейските войски упражняват за боен церемониал, който може да се организира тази седмица. Анализаторите също по този начин споделят, че има признаци, че Северна Корея може да покаже своите междуконтинентални ракети на събитието.

Миналия месец Северна Корея заби алармени камбани в Сеул, Токио и Вашингтон, като организира цялостен тест на ICBM за първи път от 2017 година, поставяйки завършек на самоналожения мораториум върху сходни проби.

Ново строителство беше видяно на нуклеарния полигон на Северна Корея, което поражда опасения, че скоро може да експлодира оръжие за първи път от 2017 година Миналата седмица Северна Корея съобщи, че се опълчва на войната, само че няма да се поколебае да употребява нуклеарните си оръжия, в случай че бъде атакувана от Южна Корея.

Под управлението на Ким Северна Корея организира четири от шестте си нуклеарни теста и създаде солидни междуконтинентални балистични ракети (ICBM), които съгласно анализаторите могат да нанесат удари на всички места в Съединените щати.

Държавните медии разкриха необичаен нов формален портрет на Ким в неделя и оповестиха, че музей в Пхенян е разкрил нова галерия, с цел да покаже достиженията на неговото " безсмъртно водачество ".

" Десет години е отлично време за Ким да се опита да ускори култа си към личността още по-високо ", написа в Twitter Колин Цвирко, изчерпателен сътрудник на NK News, която следи Северна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР