Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен проект - нов

...
Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен проект - нов
Коментари Харесай

Ким Чен-ун отпразнува откриването на модерен планински град

Северна Корея отпразнува завършването на огромен строителен план - нов град до свещена за севернокорейците планина, където се твърди, че са корените на фамилията на водача Ким Чен-ун , оповестява Корейската централна новинарска организация, представена от " Ройтерс ".

Държавната медия назова града " олицетворение на модерната цивилизация " .

Градът до планината Пекту беше открит с огромни празненства и заря , разгласи организацията.
 Снимка 455653
Източник:

" Родонг Синмун ", гласът на ръководещата партия, пусна фотоси с усмихващия се Ким, до момента в който реже лента на гала, на която участваха хиляди хора. Държавната телевизия пък пусна фрагменти с новия град.
 Снимка 455648
Източник:

Град Самджийон е определян в КНДР за " социалистическа химера " поради новите жилища, хотели, ски курорт, търговски, културни и медицински центрове.

Градът се " трансформира в образец за планински съвременен град при социализма, олицетворение на модерната цивилизация ", отбелязва организацията и прецизира, че в града могат да живеят 4000 фамилии.
 Снимка 455652
Източник:

Градът е една от най-големите стопански начинания на Китай , която е част от опитите стопанската система на КНДР да се трансформира в самостоятелна, до момента в който Пхенян приканва Вашингтон да анулира глобите.

Но строителството на града беше спирано най-вече поради дефицит на строителни материали и работна ръка в резултат на глобите на интернационалната общественост поради нуклеарната стратегия на КНДР. Забавянето принуди Пхенян да активизира работен бригади от младежи, което е сравнявано от избягали севернокорейци и деятели като " рабски труд ", защото не са получавали заплати, обезпечавана им е нищожна храна и са принуждавани да работят по повече от 12 часа дневно в продължение на 10 година в подмяна по-добри шансове за влизане в университет или присъединение към ръководещата работническа партия.
 Снимка 455650
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР