Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен обект. Това е

...
Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен обект. Това е
Коментари Харесай

Северна Корея построи изцяло нов град за 4000 семейства

Северна Корея отпразнува завършването на огромен строителен обект. Това е нов град до свещена за жителите на града планина, където се твърди, че са корените на династията Ким. Наречен е Самджийон и е един от най-важните планове за страната. Местните държавни медии го назовават " въплъщение на актуалната цивилизация ", написа Reuters.

Церемонията означи края на втората фаза на строителството, а приключването му е планувано за октомври 2020 година Откриването е включвало огромно празненство с фойерверки, оповестява Корейската централната новинарска организация. Градът е една от най-големите стопански начинания, които водачът на Северна Корея стартира като част от устрема си към независима стопанска система, в условия на сурови интернационалните наказания.
 Как Северна Корея се подиграва на глобите с образци от София и Берлин
Как Северна Корея се подиграва на глобите с образци от София и Берлин

Или за тайния бизнес на страната

Изданието " Родон Синмун ", което е гласът на ръководещата партия, излезе със фотоси на усмихващия се Ким, който реже лентата на церемонията, на която са участвали хиляди хора, като държавната телевизия е посочила фрагменти от новия град. Тя го разказва като " образец за съвременен планински социалистически град, олицетворение на модерната цивилизация ".

Самджийон е свързван с това, което Северна Корея назовава " социалистическа химера ", съдържайки в себе си нови жилища, хотели, ски курорт, стадион за зимни спортове, нова железопътна линия до Хесан, както и търговски, културни и медицински уреди.

Той може да побере 4000 фамилии и разполага с 380 блока публични и промишлени здания, ситуирани на " стотици хектари ". Все още не е ясно дали в Самджийон към този момент има нови поданици. Броят на коренните му поданици също не е прочут. Не се знае и какъв брой пари е вложила Северна Корея в построяването на утопията си.

Строителството на града е било забавено основно заради дефицит на строителни материали и работна ръка, вследствие на глобите, наложени за ограничение на нуклеарната стратегия на Пхенян. Затова и са били мобилизирани работен бригади от младежи, определяни от дисиденти и бегълци от страната като " рабски труд ". Те не са получавали заплати, обезпечавана им е нищожна храна и са били принудени да работят повече от 12 часа дневно за интервал от 10 години в името на това да имат по-добри шансове за влизането в университет или присъединението към работническата партия.
 4 забавни обстоятелството за стопанската система на Северна Корея, които несъмнено не знаете
4 забавни обстоятелството за стопанската система на Северна Корея, които несъмнено не знаете

Всъщност няма публични данни какъв брой огромна е тя
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР