Северна Корея отпразнува 110-ата годишнина от рождението на покойния основател

...
Северна Корея отпразнува 110-ата годишнина от рождението на покойния основател
Коментари Харесай

Северна Корея отбеляза рождението на Ким Ир Сен с песни и танци, но без военен парад

Северна Корея отпразнува 110-ата годишнина от рождението на починалия създател Ким Ир Сен с фойерверки и вечерна церемония на основния площад на Пхенян , оповестява Агенция Ройтерс. Хиляди хора в цветни обичайни дрехи пееха и танцуваха.

" Денят на слънцето " е най-големият годишен формален празник на Северна Корея . Ким, който умря през 1994 година, основа властническия режим, който в този момент се управлява от неговия внук Ким Чен Ун.

Тазгодишният празник отбелязва 110 години от раждането на Ким Ир Сен на 15 април 1912 година, а Северна Корея нормално провежда по-големи тържества на всяка пета и десета годишнина.

Държавните медии излъчиха онлайн фрагменти от церемония на площад Ким Ир Сен след залез слънце в петък, само че не дадоха никакви признаци за предстоящ боен церемониал.

Други по-ранни събития включваха концерти, художествени изложения и идеологически семинари. Фестивал на светлината беше открит в центъра на Пхенян с танцуващи фонтани и украсени лодки по река Таедонг, заяви държавната осведомителна организация KCNA.
 Ким Чен-ун се хвали с новата си ракета като в Top Gun
Ким Чен-ун се хвали с новата си ракета като в Top Gun

Забавен каданс, саундтрак въодушевен от 80-те години на предишния век и благополучен Top Kim

Фестивалът " художествено изобрази " родния дом на Ким Ир Сен и " свещената планина на революцията, връх Паекту ", сподели KCNA. Жителите можеха да вършат фотоси пред арки, осветени с изречения като " Пхенян е най-хубавият " и " Ние сме най-щастливите в света ".

Икономиката на Северна Корея е изумена от затварянето на границите и интернационалните наказания поради нейните нуклеарни и ракетни стратегии, а филантропичните организации предизвестиха за евентуални филантропични рецесии.

Международни наблюдаващи споделиха, че комерсиалните сателитни изображения демонстрират подготовка за боен церемониал в навечерието на празника, само че няма удостоверение за осъществяване на церемониал.
 Северна Корея означи 10-годишнината от ръководството на Ким Чен Ун
Северна Корея означи 10-годишнината от ръководството на Ким Чен Ун

Музей в Пхенян е разкрил нова галерия, с цел да покаже достиженията на неговото безсмъртно лидерство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР