Северна Корея отново е извършила изпитателно изстрелване. Засега не е

...
Северна Корея отново е извършила изпитателно изстрелване. Засега не е
Коментари Харесай

Северна Корея отново е извършила изпитателно изстрелване

Северна Корея още веднъж е направила изпитателно изстрелване. Засега не е доказано дали става дума за снаряди или за ракети с дребен обхват.

Те са били изстреляни от източното крайбрежие на Северна Корея по посока на Японско море. Изминали са разстояние сред 70 и 200 километра, без да доближат изключителната икономическа зона на Япония.

Съединени американски щати и Южна Корея проучват севернокорейските тествания, за които южнокорейските военни споделиха, че са били на ракети с дребен обхват, съобщи Асошиейтед прес.

Двете страни обмислят " деликатен отговор " на изстрелванията. Това се споделя след телефонен диалог на американския държавен секретар Майк Помпейо с южнокорейския външен министър Кан Кьон-уа. Преди това Помпейо беседва и с японския външен министър Таро Коно.

Южнокорейската външна министърка също организира телефонен диалог с Таро Коно, по време на който двамата също се схванаха, че Южна Корея и Япония ще " отговорят деликатно " на севернокорейските изстрелвания.

Южна Корея прикани Северна Корея да прекрати с дейностите, които предизвикат военно напрежение на Корейския полуостров, предадоха международните организации, като се позоваха на представител на южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Сеул изрази мощно безпокойствие от севернокорейските изстрелвания и чака Северна Корея да се причисли интензивно към напъните за цялостно обновяване на диалозите по севернокорейската нуклеарна стратегия, добавя представителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР