Северна Корея отмени съвместно културно мероприятие с Южна Корея, което

...
Северна Корея отмени съвместно културно мероприятие с Южна Корея, което
Коментари Харесай

КНДР отмени съвместно културно мероприятие с Южна Корея

Северна Корея анулира взаимно културно мероприятие с Южна Корея, което беше запланувано за 4 февруари, осведоми " Ройтерс ", базирайки се на южнокорейското министерство по въпросите на обединяването.

КНДР упрекна южнокорейските медии, че наскърбяват страната.

Пхенян разгласи, че няма избор с изключение на да анулира мероприятието, което трябваше да се организира на територията на планината Къмгансан в Северна Корея, защото южнокорейските медии не престават да наскърбяват " откровените " ограничения на КНДР по отношение на Зимните олимпийски игри през идващия месец, добавя ведомството.

По-рано този месец двете страни организираха извънредно необикновени диалози, които доведоха до единодушие на КНДР да взе участие на игрите.

Те не престават да разискват детайлности по отношение на игрите и културни мероприятия, в това число концерт на севернокорейски оркестър в Южна Корея и изпращане на южнокорейски спортисти да упражняват на ски курорт в северната съседка.

Северна Корея добави, че съглашението за взаимното събитие е пристигнало макар идните празненства в страната. През февруари КНДР ще отпразнува рождения ден на Ким Чен Ир и годишнина от основаването на армията.

Сеул разгласи, че решението на КНДР буди " огромно страдание " и акцентира, че Пхенян би трябвало да извършва всички съглашения сред двете страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР