Северна Корея отбеляза вчера последното си изстрелване на междуконтинентална ракета

...
Северна Корея отбеляза вчера последното си изстрелване на междуконтинентална ракета
Коментари Харесай

Северна Корея отбеляза с пищни тържества най-новото изстрелване на ракета

Северна Корея означи през вчерашния ден последното си изстрелване на междуконтинентална ракета с обилни тържества, фойерверки и хореографски осъществявания по площадите, осведоми през днешния ден публично севернокорейско издание, представено от Франс прес.

Всекидневникът на Корейската трудова партия "Нодон синмун " помества на първата си страница фотоси на пхенянския площад "Ким Ир-сен ", декориран с портрети на някогашните държавни водачи и препълнен с бурно ръкопляскащи бойци и жители.

"Празнуваме с плам сполучливото изстрелване на "Хвасон-15 ", което показва властната мощност на Чосон (Северна Корея) пред останалия свят ", цитира организацията надпис на транспарант, носен от множеството.

"Да живее военачалник Ким Чен-ун, осъществил великата ни идея, трансформирайки нашата страна в нуклеарна страна! ", пишело на различен.
Ким Чен-ун не участва на празненствата - по принцип той рядко взе участие в сходни прояви. На вчерашния протест в Пхенян обаче пристигнаха висши военни, държавни и партийни ръководители.

В сряда КНДР разгласи, че е постигнала задачата си да стане нуклеарна страна, откакто сполучливо тества нова ракета, способна съгласно Пхенян да порази цели в цялата континентална част на Съединени американски щати. Съединените щати приканиха всички страни и по-специално Китай да скъсат дипломатическите си връзки и да пръкъснат комерсиалните си връзки със Северна Корея.

Зам.-председателят на Централен комитет на КТП Пак Куан-хо съобщи на митинга, че след този пуск "никой не може да посегне на нашия суверенитет и на правата ни да живеем и да се развиваме ", отбелязва "Нодон синмун ".

Пак добави, че Съединени американски щати са били "потресени " от усилването на севернокорейската нуклеарна мощност и може би ще се изкушат да подхващат "бандитски " провокации.

Пхенян занапред следва да покаже, че разполага с технологии, осигуряващи безпроблемно влизане назад в атмосферата на ракети, минали през галактическото пространство. Според специалисти обаче допустимо е КНДР да е в положение да нанася междуконтинентални удари.

Очаква се идната седмица напрежението да нарасне още повече, защото Южна Корея и Съединени американски щати са насрочили военновъздушни маневри с присъединяване на близо 230 летателни апарата, в това число 6 американски изтребителя Ф-22 Раптър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР