Северна Корея определено не е много популярна, но за сметка

...
Северна Корея определено не е много популярна, но за сметка
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, ако пътувате до Северна Корея?

Северна Корея несъмнено не е доста известна, само че за сметка на това е много забавна дестинация. За пътешестване до нея обаче човек не е задоволително да си резервира билети, нощувки и да метне багажа си в куфара.

Заради това от платформата World Nomad дават своите препоръки какво е най-важно да се има поради при подготовката за такова пътешестване.

" За ваша сигурност е добре да знаете, че ще бъдете следени от самото начало. Служителите по сигурността към държавното управление следят от близко какво тъкмо вършат и приказват чужденците, пристигнали в страната. Хотелските стаи могат да бъдат следени, а телефоните там - послушвани . Личните движимости в хотела също могат да бъдат претърсени ", изясняват от уеб страницата.

" В хотелите има достъп до интернационалните телевизионни канали за задграничните гости. Той обаче може да бъде стеснен при зараждането на някаква рецесия в страната. Напрежението на Корейския полуостров може да нарасне и в следствие може да бъде изцяло стеснен достъпът до информация ", изясняват още от платформата.

 Северна Корея притегля хиляди туристи годишно. От къде са най-многобройните гости?
Северна Корея притегля хиляди туристи годишно. От къде са най-многобройните гости?

Разказват специалисти от туроператорски компании

Експертите поучават пътуващите в Северна Корея да бъдат бдителни и да съблюдават всички открити от режима правила. Пътуването на съвсем всички туристи там е проведено от локалната Korean International Travel Company.

Нейните чиновници провеждат престоя, като не е безвредно човек самичък да подхваща пътувания вътре в страната. Това е допустимо единствено с авансово плануван тур с екскурзовод.

" Свободното пътешестване е неразрешено , тъй че не би трябвало да напускате хотела си сами без своя локален гид. Няма да ви бъде разрешено да пътувате сами в градския превоз, а и при подобен случай и двамата с вашия гид ще би трябвало да изтърпите наказване ", се показва още в обявата.

 Откъде идват парите на Северна Корея?
Откъде идват парите на Северна Корея?

Основните източници са четири

По отношение на достъпа в Северна Корея там не мога да влизат южнокорейци, а за жители на Израел, Съединени американски щати, Англия и Япония има ограничавания. Необходимо е авансово свързване с локална туристическа организация, която да ви помогне да подготвите документите си и да се справите с всички останали условия.

" Когато пристигнете в Северна Корея, вашият гид ще вземе паспорта ви и ще го пази " от съображения за сигурност ". Също по този начин граничните служби могат да конфискуват мобилния ви телефон при идване и да ви го върнат при заминаването ви ", изясняват специалистите.

" Няма да имате достъп до никого и нищо, което не е включено в формалния проект за обиколката ви. Няма да можете да видите по какъв начин живеят елементарните севернокорейци ", се споделя още в публикацията.

 Колко коства горивото в Северна Корея?
Колко коства горивото в Северна Корея?

Пекин спря доставките на бензин и дизел за Пхенян в края на предишния месец

" Винаги бъдете с вашия гид и в никакъв случай не правете нещо, което ще притегли вниманието на локалните хора към вас. Властите в Северна Корея може да ви глобят или арестуват за осъществяване на неразрешени валутни преводи или за извършване на покупки в магазини, които не са позволени за чужденци ", излиза наяве от обявата.

От World Nomad допълват, че туристите не могат да вършат фотоси, в случай че категорично не им е обещано позволение за това.

 Русия пуска интернет на Северна Корея
Русия пуска интернет на Северна Корея

Пхенян получава различен достъп до цифровата мрежа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР