Северна Корея обяви новия си държавен глава и нов премиер,

...
Северна Корея обяви новия си държавен глава и нов премиер,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун вече е върховен представител на целия корейски народ

Северна Корея разгласи новия си държавен глава и нов министър председател , а водача Ким Чен Ун е с нова купа , оповестяват държавните медии, представени от " Ройтерс ".

Ким Чен Ун предстоящо е избран отново за ръководител на Комисията по държавните въпроси на съвещание на парламентарната комисия на Северна Корея, оповестява Корейската централна новинарска организация.

За първи път обаче държавните медии назоваха Ким като " висш представител на целия корейски народ ". Тази купа бе утвърдена със специфичен декрет през февруари, съгласно АП, само че не бе употребена обществено до през днешния ден.

Не е ясно дали измененията ще бъдат кодифицирани в конституцията, само че преходът и консолидацията на властта са приключени , разяснява Майкъл Мадън, нерезидентен специалист за Северна Корея в Центъра за Стимсън във Вашингтон.

" Това е може би най-голямата партийна смяна в държавно управление в продължение на доста години ", добавя той.

От началото на 2018 година Ким се ангажира с икономическо развиване и интернационална ангажираност, в това число исторически срещи с водачите на Съединени американски щати, Китай и Южна Корея .

В известие, което поздравява Ким за преизбирането му за ръководител, китайският президент Си Дзинпин съобщи, че Китай високо цени другарството със Северна Корея и е подготвен да доразвива двустранните връзки , разяснява китайското външно министерство.
 Ким Чен-ун: С стопанска система ще нанесем тежък удар на тези, които постановат наказания
Ким Чен-ун: С стопанска система ще нанесем тежък удар на тези, които постановат наказания

Стратегическа линия за стопански прогрес и възстановяване живота на жителите

Чо Рьон Хе е назначен за ръководител на Президиума на Върховния национален съвет на Северна Корея, който заменя Ким Йон Нам.

Лицето, заемащо тази позиция, е конституционно считано за държавен глава на Северна Корея и нормално съставлява страната на дипломатически събития , макар че съгласно специалистите същинската мощ остава съсредоточена в ръцете на Ким Чен Ун .

Ким Йон Нам, роден през 1928 година, е един от най-дълго работилите висши чиновници , откакто заема длъжността основана особено за него през 1998 година, изяснява Мадън.

Неговият заместител, Чо, е подложен на политическо " превъзпитание " в предишното , само че през последните години получава все по-голямо въздействие , откогато е нараснал през октомври 2017 година за мощната Централна военна комисия на партията, изяснява южнокорейски чиновници от разузнаването.

Чо е един от тримата, глобени през декември от Съединени американски щати по обвинявания в злоупотреби с права .

Вчера Доналд Тръмп, който към този момент организира две срещи с Ким , с цел да разиска севернокорейското нуклеарно разоръжаване и изрази предпочитание за трета разяснява, че Вашингтон няма да приключва глобите .

Няколко длъжностни лица, които са изиграли водеща роля в договарянията със Съединени американски щати, също са нараснали , в това число Чо Сон Хуи, който е назначен за първи заместник-министър на външните работи и член на Комисията по държавните въпроси.
 Ким Чен-ун събра политическите водачи на армията
Ким Чен-ун събра политическите водачи на армията

Предишна среща от подобен мащаб в КНДР е през 2013 година

КНДР размени и премиера, който е в центъра на напъните за ускорение на стопанската система .

Ким Чен Ун разгласи икономическото развиване в центъра на своята тактика и изясни на държавниците тази седмица, че построяването на самоподдържаща се стопанска система ще бъде удар за " враждебните сили ", които са наложили наказания против Северна Корея.

Пак Пон Джу е на поста министър председател от 2013 година Според анализатори в " Наказателен кодекс Нюз ", които наблюдават Северна Корея, Пак е оказал помощ за развой на " радикална промяна " в стопанската система, която разрешава оцеляване по време на наказания . Сред тези промени се понижава контролът над държавните предприятия , което им разрешава да работят по-свободно на пазара и да търсят частни вложения .

Някои от тези промени разгневиха бащата на Ким Чен Ун, Ким Чен Ир , който по това време управлява Северна Корея. Но по-младият Ким намерено възприема доста от тези промени за пазара , а Северна Корея се пробва да облекчи глобите и да притегли повече частни вложения .

Пак в този момент ще заеме поста на заместник-председател на ръководещата партия , което значи, че тези стопански промени към момента се одобряват , разяснява Хонг Мин, старши откривател на Корейския институт за национално обединяване в Сеул.

" Това значи, че икономическата промяна в жанр Пак Пон Джу продължава ", добавя той.

Малко е известно за заместника на Пак, Ким Дже Рион , който е бил водач на партията в провинция Джаган, планински регион, в който има заводи за боеприпаси.

Провинцията е известна в Северна Корея със своя дух за превъзмогване на компликации , което се вписва в посланието на Ким Чен Ун за твърдоглавие при справяне със глобите .
 Тръмп подготвен за нова среща с Ким
Тръмп подготвен за нова среща с Ким

Санкциите против Северна Корея остават в действие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР