Северна Корея обяви, че успешно е провела тест с водородна

...
Северна Корея обяви, че успешно е провела тест с водородна
Коментари Харесай

Взривът в Северна Корея – пет пъти по-мощен от Нагасаки

Северна Корея разгласи, че сполучливо е провела тест с атомна бомба. Той бе следващият на въоръжените сили на азиатската страна, която беше остро разкритикувана за подклаждане на напрежение на Корейския полуостров.

Според специалисти гърмежът се равнява на 10 килотона, което значи, че по мащаби бомбата на Северна Корея е пет пъти по-мощна от употребяваната от американците в Нагасаки през Втората международна война, заяви „ Скай нюз “.

Експлозията беше толкоз мощна, че сътвори земетресение с магнитуд 6.3 по скалата на Рихтер. Международната общественост осъди опита и прикани Пхенян да прекрати нападателните си дейности.

Китай, която е най-близкият съдружник на режима на Ким Чен-ун, също осъди военната провокация. Японските въоръжени сили потвърдиха информацията, че земетресението е породено от детонация, а не придвижване на земните маси.

Атомните бомбардировки на Съединени американски щати против Япония през 1945 година доведоха до всеобщи провали на японска земя. Американските нуклеарни бомби над Хирошима и Нагасаки са единствените в човешката история, употребявани офанзивно в бойни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР