Северна Корея обяви, че няма интерес от диалога за ядрено

...
Северна Корея обяви, че няма интерес от диалога за ядрено
Коментари Харесай

Пхенян дезинтересиран от нови преговори с Вашингтон заради ракетните тестове

Северна Корея разгласи, че " няма интерес " от разговора за нуклеарно разоръжаване, в случай, че Вашингтон не прекратят " ескалацията с ракетни проби ". Това обръщение бе предадено на специфичния делегат на Съединени американски щати за Северна Корея Стивън Бигън, началник на диалозите на работно равнище, който дойде в Сеул късно във вторник на тридневно посещаване. Той разгласи, че Вашингтон е подготвен да стартира диалози с Пхенян, сега, в който получи знак от тях, съобщи Агенция Франс Прес.

Но представител на севернокорейския външен министър попари очакванията за възобновяване на разговора, като разкритикува последните проби на Съединени американски щати и разгласи, че Пхенян възнамерява да разположи изтребители F-35 в района, защото " рисковите дейности " мога да провокират нова студена война.

Разговорите сред Пхенян и Вашингтон за нуклеарната стратегия на Северна Корея не са подновявани от февруари насам. В договарянията между тях американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун стигнаха до задънена улица още при втората среща и не съумяха да реализират съглашение. След това двамата водачи се срещнаха през юни в демитализирана зона и се споразумяха да възобновят разговора между тях на работа равнище, само че досега тези диалози към момента не са почнали.

Междувременно Северна Корея извърши няколко теста с ракети с дребен обхват в символ на митинг против взаимните южно-американски военни учения, които се организират всяка година, и които Пхенян възприема като подготовка за нахлуване.

Припомняме, че Вашингтон са разположили 30 000 свои бойци в Сеул, с цел да ги защитят при положение на нахлуване от прилежащ Пхенян.

В началото на месеца Тръмп показа в " Туитър ", че Ким му изпратил писмо, в което изразявал вяра, че диалозите ще бъдат възобновени, сега в който общите учения на Съединени американски щати и Южна Корея приключат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР