Северна Корея обвини днес САЩ, че се опитват да попречат

...
Северна Корея обвини днес САЩ, че се опитват да попречат
Коментари Харесай

Северна Корея обвини САЩ, че опитват да пречат на затоплянето на отношението с Южна Корея

Северна Корея упрекна през днешния ден Съединени американски щати, че се пробват да попречат на подобряването на междукорейските връзки, а в това време южнокорейски протестиращи се пробваха да спрат севернокорейската делегация по пътя й към церемонията по закриването на олимпийските игри в Пьончан, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира " Ройтерс ".

Двете Кореи си сътрудничиха и Олимпиадата мина сполучливо, само че Съединените щати донесоха на Корейския полуостров опасността от война с новите огромни наказания против КНДР преди церемонията по закриването, съобщи външното министерство в Пхенян, представено от формалната организация КЦТА.

 Северна Корея упрекна Съединени американски щати, че пробват да пречат на стоплянето на отношението с Южна Корея
© Handout, Reuters

Около 100 консервативни южнокорейски депутати и деятели проведоха проява покрай границата със Северна корея, изправайки се против 2500 южнокорейски служители на реда, с цел да стачкуват срещу идването на севернокорейската делегация, водена от някогашен началник на военното разузнаване на Пхенян, упрекван за смъртоносната офанзива против южнокорейски военен транспортен съд през 2010 година

Делегацията пое по различен маршрут, което накара опозиционната Партия на свободата (партия Сенури до февруари 2017 г.), да упрекна президента Мун Дже-ин в корист с власт и акт на изменничество, задето отклонил кортежа, с цел да го защищити от митингите.

Генерал Ким Йон-чхол е някогашен шеф на севернокорейската разследваща организация и сегашен заместник-председател на Централен комитет на Корейската трудова партия. Той е упрекван, че е възнамерявал поразяването с торпедо на южнокорейски боен транспортен съд през 2010 година, при което починаха 46 души.

Има спекулации и за възможна среща с американската делегация отвън рамките на тазвечершната гала по закриването на игрите. Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент, също участва на церемонията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР