Северна Корея обвини американския президент Тръмп в блъфиране и го

...
Северна Корея обвини американския президент Тръмп в блъфиране и го
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Тръмп е старец, лишен от търпение, който блъфира

Северна Корея упрекна американския президент Тръмп в " блъфиране " и го назова " дъртак, лишен от самообладание ", в миг, в който Пхенян усилва натиска върху Вашингтон поради зациклилите нуклеарни договаряния, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен Ун се впуснаха във взаимни обиди и закани за разрушения още през 2017 година, покачвайки напрежението преди дипломатическо доближаване през идната година.
Пхенян сложи на Вашингтон период до края на годината за оферти за нови отстъпки при блокираните нуклеарни договаряния, и съобщи, че ще предприеме неустановен „ нов път “, в случай че не се случи нищо задоволително.
Преговорите за денуклеарнизация са в застой след среща на върха през февруари в Ханой.
Тръмп уточни, че опцията за военни дейности към момента е на масата, омаловажавайки дейностите на Пхенян и заявявайки, че водачът на Севера няма да желае да се намесва в идните президентски избори в Съединени американски щати.
" Ще се изненадам, в случай че Северна Корея се държи враждебно ", съобщи Тръмп в събота.
Но от Пхенян жигосаха „ странните думи и изрази “ на Тръмп, наричайки го „ невнимателен и неустойчив дъртак “.
" Тръмп е дъртак, лишен от самообладание ", сподели Ким и добави: " От неговите думи и изрази можем да разберем какъв брой е нервиран сега. "
" Той би трябвало да разбере, че блъфирането му и лицемерието в личния му жанр звучат много ненормално и нереалистично за нас ", сподели Ким. " Няма какво повече да губим. "
Северът подвигна напрежението през последните месеци с поредност от изказвания и голям брой проби на оръжие - в това число " доста значим тест " на основния му сателитен изстрелвач през уикенда - с наближаването на периода за договаряния.
Висш севернокорейски чиновник съобщи предходната седмица, че какъв подарък ще получат Съединени американски щати за Коледа, ще зависи напълно от дейностите на Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР