Северна Корея няма нито един случай на заразен с новия

...
Северна Корея няма нито един случай на заразен с новия
Коментари Харесай

Северна Корея: При нас няма коронавирус!

Северна Корея няма нито един случай на инфектиран с новия ковид, съобщи през днешния ден почитан здравен представител, съобщи Франс прес. Това бе оповестено в миг, в който някои страни показаха подозрения, че в Северна Корея няма никаква болест.

Бедната и изолирана в дипломатически проект страна граничи с Китай и Южна Корея, които бяха мощно наранени от вируса. Северна Корея затвори всичките си граници още в края на януари и вкара фрапантни ограничения за изолираност.

Пак Мьон-су, шеф в антиепидемиологичния отдел на Националния център за битка с епидемиите, акцентира, че напъните, положени от Пхенян, са помогнали страната да реализира сходен триумф и на нейна територия да няма нито един инфектиран.

" Досега нито един човек не е инфектиран с новия ковид в страната ", посочи той. " Ние взехме превантивни и научни ограничения, като инспекции и слагане под карантина на всички хора, влизащи в нашата страна, цялостна стерилизация на всички артикули, както и затваряне на границите и преустановяване на морските и въздушните връзки ", напомни той.

Само няколко страни в света - неведнъж изолирани острови или опустошени от войни страни, не са съобщили за нито един случай на болест с COVID-19, отбелязва Франс прес. Според експерти Северна Корея е изключително уязвима към вируса поради здравната си система, за която се знае, че има много проблеми. Те упрекнаха Пхенян, че крие, че в страната има зараза, предаед Българска телеграфна агенция.

Миналия месец командващият американските сили в Южна Корея Робърт Ейбрамс съобщи, че е съвсем сигурен, че в Северна Корея има случаи на болест с COVID-19. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също съобщи, че " нещо стана в Северна Корея " и в писмо до севернокорейския водач Ким Чен-ун предложи помощ на страната.

Северна Корея, която е обект на доста наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради неразрешените си нуклеарна и балистична стратегии, изиска помощ в битката с вируса. Организация на обединените нации позволи на УНИЦЕФ и на организации като " Лекари без граници " да пратят в страната диагностични комплекти, маски, защитни дрехи и дезинфектанти в Северна Корея. Тези организации към този момент не са удостоверили дали пратките са пристигнали до местоназначението си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР