Северна Корея недоволства от дипломати САЩ, защото продължават да настояват

...
Северна Корея недоволства от дипломати САЩ, защото продължават да настояват
Коментари Харесай

КНДР недоволства от желанието за санкции на щатски дипломати

Северна Корея недоволства от дипломати Съединени американски щати, тъй като не престават да упорстват за налагане на наказания . Пхенян разяснява, че няма да има прогрес в разоръжаването, в случай че Съединени американски щати не престават по този начин, оповестява БиБиСи.

КНДР упреква американски договарящи, че са срещу желанията на президента Доналд Тръмп и духа на срещата на върха в Сингапур . Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун се споразумяха на срещата през юни да работят за унищожаване на нуклеарните оръжия. Северна Корея не се ангажира едностранно да се откаже от нуклеарните си оръжия, а Организация на обединените нации твърди, че нуклеарната й стратегия продължава.

Съединени американски щати упорстват, че е жизненоважно да се резервира дипломатическият и икономическият напън на КНДР .

" Докато Съединени американски щати отхвърлят даже основите на своя диало г и се придържат към остарелия сюжет, който всички предходни администрации се пробваха и се провалиха, не може да се чака някакъв прогрес в използването на взаимните договорености, в това число отвод от нуклеарни оръжия ", разяснява външното министерство на КНДР.

 Помпео прикани света да продължи натиска върху КНДР
Помпео прикани света да продължи натиска върху КНДР

Помпео и севернокорейският външен министър И Йон-хо се ръкуваха

Предупрежденията идват единствено дни, откакто външният министър на Северна Корея назова американските дейности " тревожни ". Миналия месец Северна Корея упрекна Съединени американски щати в потреблението на тактики, сходни на " гангстерски ", в договарянията .

КНДР упреква американските представители, че " се опълчват на желанието на президента Тръмп, като насочат безполезни обвинявания против нас и вършат обезверени опити за усилване на интернационалните наказания и напън ".

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън по-рано тази седмица сподели, че Северна Корея няма прогрес, а пратеникът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че Вашингтон " не е подготвен да чака прекомерно дълго " за Севера .

Външният министър на Пхенян, Ри Йонг-хо, понастоящем е на посещаване в Иран, където иранският президентът Хасан Рохани предизвести КНДР, че на Съединени американски щати не може да се има вяра , откакто опитът на Техеран демонстрира, че администрацията на Тръмп унищожава нуклеарната договорка от времето на Обама, облекчава глобите.

 Рохани предизвести Северна Корея да не се доверява на Съединени американски щати
Рохани предизвести Северна Корея да не се доверява на Съединени американски щати

Външният министър на Северна Корея И Йон-хо се срещна с Рохани в Техеран

Според иранските медии, КНДР ще се стреми да резервира нуклеарните си качества, за времето когато Съединени американски щати се завърнат към по-агресивна си позиция против Пхенян .

" Тъй като знаем, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да се откажат от враждебната си политика към нас , ще запазим нуклеарните си качества ", разяснява Ри Йонг-хо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР