Северна Корея не е спряла своите ядрени и ракетни програми,

...
Северна Корея не е спряла своите ядрени и ракетни програми,
Коментари Харесай

Северна Корея не е спряла своите ядрени и ракетни програми



Северна Корея не е спряла своите нуклеарни и ракетни стратегии, което е в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации.

Това се споделя в отчет на самостоятелни специалисти, поръчан от Съвета за сигурност на международната организация.

В документа се показва, че Северна Корея " не е спряла нуклеарната и ракетната си стратегия и продължава да нарушава резолюциите на Съвета за сигурност посредством доста увеличение на противозаконни прехвърляния на петролни артикули “.

В отчета се споделя още, че Пхенян поддържа военно съдействие със Сирия и се пробва да продава оръжия в Йемен.

Северна Корея към този момент не е коментирала констатациите на документа. Миналата седмица американски представители обявиха, че Пхенян построява нови балистични ракети, макар затоплящите се връзки със Съединени американски щати и обещанията за отвод от нуклеарната си стратегия.

В същото време държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо прикани интернационалната общественост да продължи с дипломатическия и стопански напън върху Северна Корея до момента в който Пхенян не се откаже от нуклеарните си оръжия.

" Процесът на реализиране на нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, както всички знаем, ще отнеме известно време, само че аз би трябвало да кажа тук, че светът е единен в постигането на тази цел. Оптимист съм, че ще го създадем “.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР