Северна Корея назначи бивш армейски офицер с репутация на хардлайнер

...
Северна Корея назначи бивш армейски офицер с репутация на хардлайнер
Коментари Харесай

КНДР назначи хардлайнер от армията за външен министър

Северна Корея назначи някогашен армейски офицер с известност на хардлайнер на поста министър на външните работи, написа " Гардиън ".

Британският вестник отбелязва, че с решението евентуално Пхенян алармира, че ще заеме по-твърда позиция на нуклеарните договаряния със Съединени американски щати.
 КНДР заплаши Съединени американски щати, че може и да няма нуклеарно разоръжаване
КНДР заплаши Съединени американски щати, че може и да няма нуклеарно разоръжаване

Северна Корея може да бъде принудена да потърси нов път

След дни на спекулации Корейската централна новинарска организация удостовери през днешния ден, че Ри Сон-гвон, който има дребен дипломатически опит , подмяна И Йон-хо, посланик от кариерата, който владее британски език и взе присъединяване на нуклеарните договаряния с Вашингтон.

Анализатори разясняват, че е прекомерно рано да се каже дали назначението на Ри Сон-гвон , който също е върховен член в ръководещата Корейска работническа партия, е предвестител на нов метод на нуклеарните договаряния.

Според специалисти някогашен боен на поста министър на външните работи на КНДР символизира безкомпромисната позиция на страната към Вашингтон. Много рядко боен заема длъжността външен министър на КНДР.
 Съединени американски щати удовлетворени, че не са получили „ коледен подарък” от КНДР
Съединени американски щати удовлетворени, че не са получили „ коледен подарък ” от КНДР

КНДР предизвести, че " коледният подарък " за Съединени американски щати ще зависи от дейностите на Вашингтон

Ри Сон-гвон, който няма опит по нуклеарните въпроси или в диалози с американците, се издигна доста бързо през последната година . През април 2019 година той беше назначен за ръководител на Комисията по външни работи към севернокорейския парламент. През декември беше видян на среща на Централния комитет на партията.

Ри Сон-гвон си завоюва репутацията на корав договарящ по време на договарянията с Южна Корея през последните 15 година През 2014 година той демонстративно напуснал залата, където са се провеждали военни договаряния с Южна Корея, откакто Сеул изискал опрощение от Пхенян за военни провокации.
 Съединени американски щати излъгаха Пхенян на нуклеарните договаряния, отвърна КНДР след писмото на Тръмп до Ким
Съединени американски щати излъгаха Пхенян на нуклеарните договаряния, отвърна КНДР след писмото на Тръмп до Ким

Ние бяхме излъгани от Съединени американски щати, бяхме хванати в разговора

Високопоставен представител на Държавния департамент на Съединени американски щати разяснява, че Вашингтон знае за новото предопределение и се надява, че КНДР ще възобнови нуклеарните договаряния.

И Йон-хо наподобява е отхвърлен от водача на КНДР Ким Чен-ун след неуспеха на договарянията със Съединени американски щати. Отсъствието му от фотография на група с топ представителите на Северна Корея на срещата през декември докара до спекулации за бъдещето му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР